Aufklärung: Kundgebung am 25.06. – 14 Uhr – Ottensener Hauptstraße Ecke Bahrenfelder Straße


http://aufklaeren.blogsport.eu/

Am 27. Juni vor 15 Jahren ist Süleyman Taşköprü in der Schützenstrasse durch den NSU ermordet worden. Die Kundgebung in Solidarität mit Familie Taşköprü und ihrer Forderung nach Aufklärung findet am Samstag 25.06. um 14 Uhr an der Ottensener Haupstraße Ecke Bahrenfelder Straße statt.

Irkçı NSU cinayetlerinin aydınlanması için!
Süleyman Taşköprü'nün anısına..
Cumartesi, 25.06.2016’da, saat 14.00’te Altona’da
(Ottensener Hauptstraße Ecke Bahrenfelder Straße)
bir miting gerçekleşecek. Bu mitinge herkesi davet ediyoruz..
Süleyman Taşköprü’nün 15 yıl önce NSU terör örgütü üyeleri tarafından öldürülmesinden bu yana, ailesi ve yakınları cinayetin eksiksiz aydınlatılmasını talep ediyorlar. Bu talebin karşığında ise sadece baş sağlığı dilekleriyle avutuluyorlar. Ama bu, ne giden acı kaybı getirebilir, ne de on yıldan fazla süren ırkçı şiddetin izlerini ortadan kaldırabilir. Irkçı NSU cinayetlerinin aydınlatılması demek, mağdurlara kulak verilmesi, onların dinlenilmesi ve bu cinayetlerin gerçeklesmesini sağlayan söz konusu toplumun sorgulanması demektir.
Süleyman Taşköprü’nün öldürülmesi, 15 yıl önce aydınlatıcı bir soruşturma için vesile olması gerekirdi. Bunun yerine yetkili kurumlar, medya ve toplum, NSU ağının ırkçı cinayetlerini ortaya çıkarma yerine, Süleyman Taşköprü’nün ailesine karşı soruşturmayı devam ettirmiştir.
NSU teröristlerin kendilerini ele vermesinden sonra o ana kadarki resmi sözde fail mağdur bağlantısı tersine döndü. Birden aileler aklandı, hatayı düzeltme, telafi etme sözleri verildi ve cinayetin işlendiği yere yakın bir sokağa Süleyman Taşköprü'nün adı verildi. Ancak, ne mağdurlara verilen ırkçı cinayetleri “aydınlatma” sözü, ne de Hamburg’daki sorumlu kurumların ve yetkililerin cinayet serisindeki rolleri Münih'teki mahkemede gündemde. Bundan dolayı, bizler de Hamburg’da yüksek bir sesle “Irkçı NSU cinayetlerinin aydınlanması!” talebini dillendirmeliyiz.
Süleyman Taşköprü anısına, hunharca katledilişinin 15. yılı nedeniyle, Cumartesi, 25.06.2016’da, saat 14.00’te Altona’da (Ottensener Hauptstraße Ecke Bahrenfelder Straße) bir miting gerçekleşecek.
Bu mitinge herkesi davet ediyoruz..
Not: Süleyman Taşköprü 27.6.2001'de öldürüldü. Mitingi bilinçli olarak 27 Haziranda, öldürüldüğü Schützenstrasse'de yapmamamızın nedeni temasta olduğumuz Taşköprü ailesinin haklı olarak bu matem gününde ailece kalmaları isteği doğrultusundadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Ramazan Avcı Inisyatifi
Auslända conneXion

Online hören

.



Feedback

Sendungen